Beter laat dan nooit: 2018 trends volgens onze lifestyle junks

door Aris Thijssen, 15 March 2018

Oké, het is misschien wat aan de late kant, maar nu de ergste crypto-gekte achter de rug lijkt te zijn, heeft Aris tijd gevonden om inzichten van de halfjaarlijks en immer beruchte ‘Lifestyle Trend Dag’ met jullie te delen. Ga er maar even goed voor zitten, want na deze blog ben je helemaal bij.

Als PR-adviseurs weten we natuurlijk precies wanneer nieuwe hypes en trends zich aandienen. Misschien behoren we niet tot de 2,5 procent innovators, maar we zijn stabiele early adopters. Kleding uit de spring 2017-collectie zal je om die reden niet zo snel aantreffen bij ons op kantoor en virtual reality noemen, kost je een euro in de 'zóóó 2017' boetepot. We moeten wel. In een tijd waarin zelfs oma op Instagram zit, kom je in een new business gesprek niet meer aan met Facebook (gebruikt iemand dat nog?). Niet sluitende informatie over slowpress juices, proteïne insecten en Koreaanse barbecues kan jouw spijsvertering flink in de war brengen. Daarom zijn wij wegens carrière- en privéredenen LIFESTYLE JUNKS.

Dit is hard werken, veel lezen, veel bezoeken, veel drinken, eten en sporten. Oftewel: #workhardplayhard #ikhier #anotherdayattheoffice #foodporn #sportjerot. Maar om niet elke week zeven verschillende sportactiviteiten en tien nieuwe restaurantconcepten uit te proberen, proppen wij deze activiteiten om de zoveel tijd in één dag: de halfjaarlijks en immer beruchte ‘Lifestyle Trend Dag’. We starten deze inspiratiedag met een trendanalyse presentatie, waarna we Amsterdam door hoveren om een aantal innovators live te bezoeken en te bevragen (onder het genot van een vegan hamburger). Welk inzicht inspireerde je tot deze onderneming? Op welke aspecten reageren mensen positief? Waar heb je die sneakers gekocht? EN GA ZO MAAR DOOR.

Natuurlijk heeft zich dit allemaal al medio oktober vorig jaar af gespeeld, maar nu de bitcoin veilig gecrashed is, durven we de kennis met jullie te delen. Wees wel gewaarschuwd, deze trendvoorspelling is onze interpretatie. Het PR Bureau neemt geen verantwoordelijkheid voor toekomstige modemissers, slechte investeringen of sportblessures. Dus schenk jezelf nog een laatste whiskey ginger ale in, ruik nog een laatste keer aan een avocado en zeg maar (nog een keer) dag tegen je Bitcoins. HIER KOMT 2018. 

Circulair ondernemen - [Zeer qu ler]

Circulair ondernemen is de volgende stap in de duurzame behoefte van de consument. Circulair ondernemen gaat een stapje verder dan slim met grondstoffen omgaan of afval scheiden. Het gaat om het sluiten van kringlopen. Anders gezegd: het hergebruiken van anders niet gebruikte materialen in een sluitende kringloop die geld opbrengt. Een goede ontwikkeling, want de fashion industrie staat te boek als een van de meest vervuilende industrieën. We vragen je daarom ook om in je volgende aankoop op deze trend te concentreren in plaats van die andere 2018 mode trend: multi bags.

Inspiratie bezoek: hyper transparant modemerk Unrobe.

Re-nutrition - [Ri nu tri tion]

Natuurlijk was vegan de grote trend van 2017. Na vlees lijkt alcohol het grote nieuwe kwaad van 2018 te gaan worden, maar dat durfden we niet te presenteren. Voor de categorie nutrition hebben wij daarom de trend no waste geïdentificeerd. Niet herkauwen, maar hergebruiken. We produceren veel te veel voedsel en gooien veel te veel weg (net als kleding). Daarom moeten we ons eerst concentreren op effectief gebruiken in plaats van effectief kweken. Verkoop de restjes aan de buren. Brood over? Tosti diner! En gaat u zo maar door. En dan nog een geweldige onthulling, de superfood voor 2018. Tromgeroffel... Chaga mushrooms. Note: we adviseren je om niet naar het onderstaande plaatje te kijken en het eerst eens blind te proeven voor je een mening formuleert.

Inspiratie bezoek: super cool biermerk Brouwerij de Eeuwige Jeugd.

BeneFIT [Ben neu fit]

De olympische gedachte (citius, altius, fortius, oftewel: sneller, hoger, sterker) is in sporten al een tijdje ingeruild voor vaker, zwaarder en heter. Alles met extra gewicht, yoga in ovens van 200 graden of een heel elektrisch pak voor de extra stimulans. Bij zwaarder en vaker sporten hoort ook dat we ons herstel serieuzer gaan nemen. Daarom zien we de intrede van zaken als cryo therapie. Maar voor 2018 staat ons een heuse openbaring te wachten. We sporten niet voor het lichaam of de mindset van nu, we sporten voor later. Onderzoek toont namelijk aan dat nu sporten de kans op ernstig ziek worden op latere leeftijd drastisch verkleind. Work now, beneFIT later. Waar je echt voor moet uitkijken mocht je vriendin je uitnodigen voor een work-out in 2018? VR Workouts, zonder twijfel.

Inspiratie bezoek: your ultimate health station Rocycle.

Tot slot

De 2018 trendanalyse-presentatie wist ons ook nog te vertellen dat break-up trips een dingetje gaan worden in 2018. Wees daarom niet te blij als je partner de browser open laat staan op een pagina over Hawaii. Nog een losse vlodder: bitcoins blijft voor lange termijn winst een lastig verhaal en blockchain klinkt stabieler. Maar aangezien Artificial Intelligence de mensheid gaat uitroeien, kan je geld met een gerust hart aan reizen spenderen. Kies dan niet voor de camper van 2017 maar ga voor de trein.

Met een kleine helicopterview terugkijkend naar alle hypes en trends (mega dan wel mini) benoemen wij BEWUSTZIJN als de trend van 2018. We gaan allemaal wat vraagtekens zetten bij wat we eten, kopen en voor ons plezier doen. Succes ermee.