Frits: 'Geef dromen en drijfveren de ruimte'

door Frits Hendrikx, 21 December 2016

VEED festival wordt in 2017 weer groter. Vier dagen, zeven locaties, negen events. Van woensdag tot en met zaterdag is VEED dé plek om alles te weten te komen over vloggers, YouTubers, online video, en meer. Creators, merken, fans, iedereen is welkom. Voor de gelegenheid is de hele Westergasfabriek afgehuurd. Door de samenwerking met Vidcon krijgt VEED dit jaar bovendien een internationaal karakter. Voor het eerst worden ook YouTube-sterren uit het buitenland ingevlogen. Een nieuw logo, een nieuw huisstijl. Veed is taking it to the next level.

Dat heeft 'ie' toch maar mooi geflikt.

Ik heb het natuurlijk over Omar Kbiri. Ik weet nog dat hij in 2011 bij ons binnen kwam. Een vriendelijke gozer met een vrije geest en een hoop creativiteit. Hij zocht een baan waarin hij zijn ei kwijt kon. Daar stonden we voor open. Een creatieve impuls konden we op dat moment goed gebruiken. Een kleine twee jaar later besloot hij om alsnog voor zichzelf te beginnen. Jammer voor ons, mooi voor Omar.

Omdat we geloven in celdeling en omdat we Omar niet kwijt wilden, zijn we deelnemer geworden in zijn bureau biko (nu Maak). Voor beide partijen een win-win. Omar bleef de beschikking houden over ons netwerk en faciliteiten (kantoor, back office, etc.). Wij bleven verbonden met zijn netwerk én creativiteit. biko heet inmiddels Maak, Omar heeft met Viola Welling en Jacqueline Vizee twee geweldige partners gevonden en naast het Veed initiatief groeit de klantenportefeuille van Maak.

Omar staat inmiddels op eigen benen. En daar zijn we heel trots op. Maak is het bewijs van onze strategie dat we niet willen groeien om het grootste pr bureau van Nederland te worden. We geloven in meerdere bureaus met ieder hun specialisme of niche en die elkaar versterken waar mogelijk. Aan het Singel bouwen Nynke van den Broek en Lorette der Kinderen ondertussen aan onze andere spin off Blyde. En zijn daarin ook heel succesvol. ’Wij’ van Het PR Bureau bouwen natuurlijk ook gewoon door. 

Wat ik hiermee wil zeggen? Goede mensen met dromen en drijfveren maken het verschil. Die kun je maar beter de ruimte geven.