Holland America Line in zee met Het PR Bureau

door George van Oostrom, 01 May 2020

Cruisemaatschappij Holland America Line kiest Het PR Bureau als partner voor haar PR & communicatie. De keuze volgt na een intensief pitchtraject. Het PR Bureau zal zowel het hoofdkantoor van Holland America Line in Seattle van strategische brand PR voorzien, als de Nederlandse thuisbasis van de cruise liner in Rotterdam. De samenwerking start vanaf deze maand.

Rijke geschiedenis in Nederland

Holland America Line brengt al meer dan 146 jaar reizigers en continenten dichter bij elkaar door haar 14 premium, middelgrote schepen in te zetten voor verschillende spraakmakende cruises naar alle zeven continenten. Holland America Line maakt deel uit van Carnival Corporation, ‘s werelds grootste cruisebedrijf. Met de 14 moderne schepen worden meer dan 500 cruises per jaar afgevaren met cruises in Europa waaronder de Middellandse zee en Scandinavië maar ook Alaska, Azië, Australië en Nieuw Zeeland. Deze cruises beschikken allemaal over zorgvuldig geplande routes, volop ruimte aan boord, culinaire diners onder toezicht van chef-koks en exclusieve activiteiten en entertainment. Holland America Line heeft een unieke situatie in Nederland vanwege de rijke geschiedenis in de regio. 

Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing Continental Europe: “Het PR Bureau overtuigde ons met hun creatieve pitchplan en we zijn enthousiast om samen aan deze reis te beginnen. We hebben een rijke geschiedenis in Nederland liggen en stevenen af op ons 150 jarig bestaan. Dit biedt hele mooie kansen voor PR en het vertellen van prachtige verhalen naast PR rondom onze bestemmingen en entertainment aan boord.

Camiel Overgaauw, accountverantwoordelijke bij Het PR Bureau: “We zijn heel blij met Holland America Line als nieuwe klant. Ik denk dat het tijdstip en moment van het inspringen van ons bureau gunstig is. We merken dat cruises onder alle generaties en leeftijden populairder wordt en de markt in ontwikkeling is. 31% van de Nederlanders geeft aan wel eens een cruise te willen boeken in de toekomst. Hierdoor hebben wij verschillende verhalen te vertellen, niet alleen wat je aan boord kan beleven maar ook op plek van bestemming. Daarnaast is de internationale focus van deze klant erg interessant en leerzaam. We verheugen ons op de samenwerking en het verder uitbouwen van de cruisemarkt en het aandeel van Holland America Line hierin.”