Wavin kiest voor Het PR Bureau

door Charlotte Mulder, 13 May 2020

Wavin heeft Het PR Bureau geselecteerd als samenwerkingspartner. Het bedrijf wil de komende jaren verder uitgroeien tot ‘thought leader’ op het gebied van toekomstbestendige steden. Belangrijke thema’s hierbij zijn: extreme weersomstandigheden, watermanagement, riolering, slim bouwen en groenvoorzieningen in de stad. Wavin opereert wereldwijd en is bekend als marktleider in kunststof leidingsystemen. Het bedrijf doet echter veel meer en werkt aan talloze innovatieve oplossingen, zowel boven als onder de grond. Het PR Bureau werkt samen met Wavin aan het zichtbaar maken van impactvolle verhalen, zowel binnen Nederland als pan-Europees.

Samen werken aan een betere toekomst

Steden zijn aantrekkelijk, maar ook zeer kwetsbaar. Unicef heeft onlangs berekend dat in 2030 meer dan 70% van de wereldbevolking in een grote stad woont. Met de groeiende steden groeien echter ook de uitdagingen. Wavin wil een belangrijke rol spelen om deze gebieden leefbaar te houden. 

Emiel van den Boomen, Marketing Communicatie Manager bij Wavin, over de keuze voor de samenwerking met Het PR Bureau: “We hebben er ontzettend veel zin in om samen met Het PR Bureau campagnes te lanceren en de wereld kenbaar te maken dat Wavin zich inzet voor het bewerkstelligen van de leefbaarheid van steden over de hele wereld. Als Wavin willen we inspireren met wat er technisch mogelijk is. Daar hebben we de producten voor maar die staan niet centraal in de verhalen die we vertellen. Dus verwacht geen technische content vol vakjargon, maar verhalen over mensen die samen wonen, werken en leven en die willen weten wat zij vandaag kunnen doen om hun wereld morgen beter te maken.”

Wavin als innoverende pionier

Camiel Overgaauw, accountverantwoordelijke bij Het PR Bureau: “Wavin is een prachtig bedrijf met Nederlandse wortels en een enorme legacy als het gaat om innovatie. In de jaren vijftig waren zij al pionier toen zij als eerste ter wereld de kunststof leidingen introduceerden. Dat was een revolutie omdat ze beter, lichter en duurzamer waren dan alle varianten daarvoor. Inmiddels werken zij wereldwijd en bieden ze een enorm productportfolio met geavanceerde oplossingen voor waterafvoer, riolering, sanitaire oplossingen en slim bouwen tot het verbeteren van het binnenklimaat door o.a. vloerverwarming en koeling. Als het gaat om het bouwen en inrichten van ‘resilient & future proof cities’ hebben zij de wereld veel te bieden. Wij gaan dat onder meer met storytelling en activaties zichtbaar maken.”

Over Wavin

Wavin is een innovatieve wereldmarktspeler op het gebied van oplossingen in de bouw- en infrastructuur. Gesteund door meer dan 60 jaar ervaring, zijn wij in staat om enkele van de grootste uitdagingen ter wereld aan te pakken: watervoorziening, sanitair, klimaatbestendige steden en gebouwprestaties. Bij Wavin richten we ons op het creëren van positieve veranderingen in de wereld. Onze passie is het bouwen van aangename en leefbare plekken voor mens en dier. We werken samen met gemeentes, ingenieurs, planners en installateurs om onze steden toekomstbestendig, comfortabel en energiezuinig te maken. Wavin maakt deel uit van Orbia, een collectief van bedrijven die met elkaar verbonden zijn door één gemeenschappelijk doel: het leven over de hele wereld verbeteren en ondersteunen. Wavin heeft meer dan 12.000 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd en opereert onder merken als Wavin, Amanco en Pavco.

www.wavin.com