Wie we zijn

Wij zijn Het PR Bureau, een creatief pr-bureau in corporate en marketing pr. We creëren en vertellen verhalen die zich verspreiden als een lopend vuurtje. Dat doen we al meer dan 10 jaar voor en met toonaangevende merken als Spotify, Stokke en Zilveren Kruis en slimme nieuwe merken als Pritle en Foodora. Impact maken met deelbare verhalen, daar gaat ons hart sneller van kloppen.

Impact maken met deelbare verhalen, daar gaat ons hart sneller van kloppen.

A Connecting Agency

Een bureau dat verbindt, je leest het goed. Om relevante doelgroepen te bereiken, brengen we waardevolle connecties tot stand. Connecties tussen merken, journalisten, ondernemers, autoriteiten, celebrities, UCM’s, bloggers, YouTubers, social influencers, kunstenaars en andere talenten. Uit ervaringen weten we dat er mooie dingen kunnen ontstaan als we de juiste media, mensen en merken zorgvuldig met elkaar verbinden.

Bereik door impact

We zijn een pr-bureau, zeker weten. What’s in a name? We versturen persberichten en de meeste journalisten staan bij ons onder een fast dial knop. Maar het medialandschap is in beweging en het gedrag van de consument verandert. Daarom zijn we veel meer dan een klassiek pr-bureau. We volgen de nieuwste communicatie-trends en gebruiken technologische hulpmiddelen. We zijn een bureau dat naar de toekomst kijkt en voortdurend innoveert. Een bureau dat verhalenvertellers centraal zet en lef toont. Ons creatieve en strategische team streeft naar pr-campagnes die langdurigimpact maken. Volgens ons is dát de kracht van pr. Een verhaal is immers pas een verhaal als het wordt doorverteld. Onze goed gevulde creatieve prijzenkast is het levende bewijs.

De leukste en de beste

Wij willen het leukste en beste pr-bureau van de hele wereld zijn. In die volgorde. Dat klinkt ambitieus en dat is het ook. Zie het als onze stip aan de horizon. Als we blijven doen waar ons hart sneller van gaat kloppen en waar we energie van krijgen, dan volgt het resultaat vanzelf. Daar geloven we in. Het PR Bureau HQ is een fijne plek waar de mensen op één staan en waar we onszelf constant afvragen: kan het ook beter en slimmer? Met Blyde Antwerpen is ons eerste bureau buiten de landgrenzen inmiddels een feit. Een voorzichtige eerste stap richting wereldverovering.

Onderdeel van iets groters

Het PR Bureau is onderdeel van HPB Companies, een groep samenwerkende creatieve bureaus en initiatieven. Allemaal ontstaan vanuit Het PR Bureau, omdat we vinden dat je beter kunt specialiseren als je ergens in gelooft. Ondernemen en het avontuur aangaan zit in onze cultuur. PR Stunt is gespecialiseerd in guerrillamarketing, ViaHenri is ons culturele netwerk, Maak verbindt influencers en merken, Blyde richt zich op organisaties die het verschil maken en MensenHandel is de beweging rondom het boek van Marnix. Samen zijn we één familie.

Feitje waar we trots op zijn: in 2016 sleepten we de meeste reclameprijzen binnen van alle pr-bureaus

De feiten op een rij 

 • Oprichters Marnix en Jacqueline kennen elkaar van hun stageperiode bij een pr-bureau 
 • Ons bureau is in 2005 opgericht in een garage met alleen dakramen
 • SCA, onze eerste klant, is nu nog steeds klant 
 • Zowel Marnix als Jacqueline hebben hun grote liefdes leren kennen via Het PR Bureau 
 • We hebben verschillende internationale prijzen gewonnen voor onze campagnes, waaronder een Eurobest Brons, European Excellence Awards en meerdere SAN Awards. 
 • In 2016 sleepten we de meeste reclameprijzen binnen van alle pr-bureaus
 • Medeoprichter Jacqueline Bosselaar is in 2014, 2015 en 2016 opgenomen in de NextWomen100, een lijst met de meest innovatieve en succesvolle vrouwelijke ondernemers in Nederland. 
 • Medeoprichter Marnix Geus staat in de top 25 meest invloedrijke communicatieprofessionals (2014, 2015 en 2016). 
 • Het PR Bureau is al vier keer verkozen tot Great Place To Work 
 • We besteden vijf procent van onze winst voor belasting aan goede doelen 
 • Het PR Bureau wordt door friends en family HPB genoemd 

Bekijk onze cases