Campina: dansende koeien op jaarlijkse Eerste Lentedag

Friesland Campina 2016

Natuur en het welzijn van koeien in de spotlights

Wat de nieuwjaarsduik is voor Unox, is de Eerste Lentedag voor Campina: een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Op de Eerste Lentedag, de officieuze opening van het boerenseizoen, gaan de koeien voor het eerst de wei weer in na een winter op stal. Een vrolijke bedoening met veel lachende gezichten en dolblije koeien. 

Met het jaarlijkse evenement laat Campina zien dat de natuur en het welzijn van de koeien centraal staan bij de melkfabrikant. Aan ons de taak om er een feest van te maken. 

Aanpak

Ieder jaar zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie van de Eerste Lentedag, inclusief het perstraject. En daar komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Dat begint al bij het selecteren van een geschikte locatie: een sympathieke Campina-boer die het leuk vindt om zijn boerenbedrijf voor één dag open te stellen voor publiek. Vaste elementen daarnaast: schoolkinderen die de koeien onder luid gejuich buiten verwelkomen en een BN’er die de staldeuren met veel enthousiasme opent. De afgelopen drie jaar waren dat achtereenvolgens Helga van Leur (2014), Lieke van Lexmond (2015) en Sven Kramer (2016). En geloof het of niet: er is zelfs een draaiboek voor de koeien. Om ervoor te zorgen dat alle aanwezige cameraploegen blij huiswaarts keren, besteden we daarnaast veel aandacht aan cameraposities. En ja, dat levert ieder keer weer prachtige beelden op. 

Resultaat

De Campina Eerste Lentedag zorgt ieder jaar voor veel media-aandacht. Afgelopen jaar behaalden we een totale mediawaarde van meer dan één miljoen euro, met publicaties in print, online en op tv. Als klap op de vuurpijl gaf Campina ons een dikke acht (met een krul en een sticker) voor de organisatie. Zelf hadden we een heerlijke dag met blije kinderen, een enthousiaste Sven Kramer en … dansende koeien. 

Feestelijk moment

Vivijan

Senior PR Adviseur

"Elk jaar is het weer een feest als de koeien na een lange winter weer vol vreugde de wei in rennen. Dit vinden niet alleen wij, maar ook de journalisten die jaarlijks uitkijken naar dit feestelijke moment."

Gerelateerde cases