Spotify: een continue stroom aan kwalitatieve verhalen

Spotify 2016

Drieëndertig miljoen bruto bereik in één week

Sinds 2011 werken we voor Spotify: een club slimme en innovatieve mensen, met ‘verantwoordelijkheid’ als een van de belangrijkste kernwaarden. Spotify geeft ons vertrouwen en vrijheid om ons netwerk in te zetten en kwalitatieve verhalen over de grootste muziekstreamingdienst ter wereld te verspreiden. 

Een culturele match, én mede daarom een klant waar we al jaren met veel plezier voor werken. 

Aanpak

Nederland is een van de succesvolste markten van Spotify. Alles wat wij voor ze doen draait om het verspreiden van kwalitatieve verhalen. Die komen meestal voort uit de data: best beluisterde artiesten, trends, feiten, nieuwe stromingen, en ga zo maar door. Daarnaast komen er regelmatig nieuwe functies uit, en ook dat mag natuurlijk iedereen weten. Heel Nederland kent (en houdt van) Spotify. Aan ons de taak om die positie vast te houden en nog verder te verstevigen. In 2011 waren we overigens ook betrokken bij de lancering van Spotify in België. 

Resultaat

Samen met Spotify zorgen we ervoor dat het merk al jaren favoriet is bij de Nederlandse media. Onlangs behaalden we zelfs een bruto bereik van drieëndertig miljoen in één week, toen Spotify de best beluisterde artiest van het jaar bekend maakte (Broederliefde). Dieuwertje Heuvelings, playlist curator en redacteur bij Spotify, schoof op één dag aan bij het Jeugdjournaal, RTL Boulevard én RTL Late Night. 

Het projectteam over dit project

"Muziek raakt iedereen en omdat Spotify met al haar features zo vernieuwend is, staat zij centraal in het leven van vele gebruikers. Dit maakt Spotify tot een echt love brand. De continue stroom van nieuwe en toffe features maakt dat ze relevant blijven. Daarnaast bieden de interessante insights en statistieken echte nieuwswaardige verhalen om trots over te vertellen. Het leuke aan ons werk is het bedenken van innoverende manieren hoe we die content over de bühne kunnen krijgen."

Gerelateerde cases