Stokke: positie verstevigen met geïntegreerde PR-aanpak

Stokke 2021

Alle middelen uit de kast om -toekomstige- ouders te activeren

Het Scandinavische Stokke klopte eind 2015 bij ons aan met de vraag of wij de positie van het luxe babymerk verder willen verstevigen met PR. Maar natuurlijk willen wij dat! 

Sindsdien gebruiken we een geïntegreerde 360-graden aanpak om de doelgroep – (aanstaande) ouders – op alle mogelijke manieren in contact te brengen met het verhaal van Stokke.

Aanpak

Voordat we begonnen aan deze klus zijn we op zoek gegaan naar het verhaal van Stokke. Al snel ontdekten we iets moois in het design. Alle producten van Stokke zijn ontwikkeld om ouder en kind fysiek dichtbij elkaar te brengen: designed to be close. Het design bevordert daarmee de band tussen ouder en kind. Dát verhaal willen overbrengen op de doelgroep. Op zoveel mogelijk manieren. Met behulp van verschillende events (Dad’s en Mom’s Moment), samenwerkingen met zwangere influencers, advertorials in toonaangevende mama-titels, beurs-activaties, display advertising en door middel van earned pr. Anders gezegd: door journalisten, bloggers, BN’ers en influencers uit ons netwerk te interesseren voor het verhaal van Stokke. De showroom in ons kantoor helpt om geïnteresseerden te laten zien hoe de producten van Stokke ontworpen zijn. We trekken kortom alles uit de kast om Stokke in Nederland nog verder op de kaart te zetten. 

Resultaat

De geïntegreerde aanpak zorgt ervoor dat we de juiste doelgroep op meerdere manieren bereiken, onder andere via mooie publicaties in Metro, JAN Magazine en RTL Boulevard.

Het projectteam over dit project

Michelle

Senior PR Adviseur

Ik sta volledig achter de Stokke-filosofie, dat maakt dat het werken voor een merk als Stokke, echt voldoening geeft

Voor Stokke kunnen we echt de kracht van een geïntegreerde 360 graden aanpak gebruiken. Door content op het juiste moment in de zwangerschap aan te bieden kunnen we maximale relevantie toevoegen en zo de aankomende ouders en Stokke via inhoud aan elkaar koppelen.

Gerelateerde cases