Binnenkijken bij Het PR Bureau

door Het PR Bureau, 24 October 2018

Waarschijnlijk heb je ons weleens horen opscheppen over Het PR Bureau HQ. Veel planten, een oude judoschool, het langste bureau van Amsterdam, een oer-gezellige lunch, en ga zo maar door. Voor alle ouders, familieleden, buurtbewoners, Henri Polaklaan woon-werkverkeer, toekomstige collega’s en iedereen die nog meer benieuwd is, geven we een digitale rondleiding. Welkom op de Henri Polaklaan 13.

Isabelle: "Deze tafel was ooit nog een stuk langer, maar door de komst van een nieuwe vergaderruimte is het langste bureau van Amsterdam ingekort. Zo lang niemand zich meldt met een langer bureau, blijven we zeggen dat wij het langste bureau van Amsterdam hebben. Het is de bedoeling dat iedereen 's ochtends een plekje zoekt aan dit bureau, maar ik ben meer een gewoontedier dan een flexwerker. Daarom heb ik mijn vaste spot aan het begin van het bureau, waar ik lekker rustig kan werken. Alleen als ik op vakantie ben pikken collega's wel eens mijn plek in, om hem vervolgens weer af te staan als ik terug kom.”

Natasja: "Bij de verbouwing van het kantoor vorig jaar, hebben we besloten dat we nog laagdrempeliger willen zijn. Ons kantoor mag best een beetje voelen als een café of fijne hang out waar je graag komt. Dankzij de koffiecorner met krantentafel en de fraaie tekeningen van Marloes de Kiewit van Paintandpose aan de muur is dat heel aardig gelukt. Soms komen er spontaan toeristen binnenlopen. Die denken dan dat ze hier een kopje koffie kunnen drinken. Als we uitleggen dat dit een kantoor is, wordt er soms verbaasd gekeken. Plan geslaagd dus. Overigens leent deze ruimte zich ook goed voor events. Een tijdje terug hebben we hier voor onze klant Specsavers een evenement georganiseerd voor bloggers."

Fleur: “De keuken is de plek waar iedereen even alles loslaat én waar de belangrijke dingen des levens aan bod komen. Wat gebeurde er in Temptation Island? Welke humus wordt het vandaag? Wordt er vanavond gesport of wijn gedronken? Deze gesprekken, afgewisseld met een wervelwind aan salades, wraps en tosti-creaties, vullen de meest chaotische ruimte van ons kantoor. Je kunt er uren blijven hangen.”

Camiel: "De tribune is een aantal jaren geleden ontworpen door onze architect en is geïnspireerd op het schoolplein van vroeger. Lekker bij elkaar zitten op het plein en stiekem sigaretten roken. Heel af en toe gebruiken we de tribune nog voor een motiverende speech. Inmiddels is de tribune omgebouwd tot een plantentheater. Ik noem het de longen van Het PR Bureau. Ze geven ons zuurstof en inspiratie. Soms als door deadlines de stress wel eens door het pand giert, ga ik met een gietertje de planten water geven. Plants make people happy, dat geloof ik echt."

Erik: "Dit kantoor is levendig. Maar als financieel controller zit ik soms diep verzonken in de cijfers. Voor de verbouwing had ik mijn plek aan het einde van het langste bureau van Amsterdam. Dat was niet altijd ideaal. Gelukkig is mijn pitch voor een eigen werkruimte geslaagd. Sinds vorig jaar regel ik alle financiële zaken samen met Charlotte en Hajar vanuit deze kamer in de hoek van het pand. We hebben het omgedoopt tot De Nederlandsche Bank."

Zie je jezelf wel werken in dit kantoor? Hier vind je onze vacatures.