Crunch #10 - Rens Bekkers, Bright Kitchen

door Emilie Funken, 26 April 2019

In de podcastserie Crunch interviewt journalist Marcus Polman movers & shakers uit de wereld van food en marketing. Met vandaag Rens Bekkers, oprichter van Bright Kitchen, een van de eerste zogenoemde Dark Kitchens in Nederland.

Rens Bekkers

Dark Kitchens zijn momenteel razendpopulair in o.a. de VS. Een Dark Kitchen is niets meer of minder dan, één centrale keuken waar uitsluitend bezorgmaaltijden worden gemaakt voor platforms als Deliveroo, Thuisbezorgd en Uber Eats. Dus zonder restaurant of afhaalmogelijkheid.

Rens Bekkers wil nu met zijn Bright Kitchen, de explosief groeiende food delivery-markt in Nederland opschudden.

Je hoort in deze uitzending:

  • Welke kansen hij ziet voor Dark Kitchens in de Nederlandse markt?
  • Wat volgens hem de kritische succesfactoren zijn om dit ook in Nederland tot een succes te maken?
  • En hoe hij de komende vier denkt te groeien tot maar liefst 50 keukens in Europa?

Eerdere afleveringen

In eerdere afleveringen van Crunch waren onder andere de heren van Mister Kitchen, Harald Lek (Marqt), Jan Willem Grievink (Food Service Instituut Nederland) en kookboek-rockster Ottolenghi te gast. Alle afleveringen ij


Crunch is een co-productie van foodjournalist Marcus Polman in samenwerking met MarketingTribune en Het PR Bureau.