Dit zijn onze 5 favoriete brugwachtershuisjes van SWEETS hotel

door Het PR Bureau, 13 March 2018

We hebben een nieuwe klant: SWEETS hotel. Waar dat precies zit? Nou, door de hele stad. Via SWEETS hotel kan je slapen in de voormalige Amsterdamse brugwachterhuisjes. Donderdag openen de eerste 11 van de in totaal 28 huisjes. Om SWEETS tot een succes te maken, gaan wij helpen om de bijzondere verhalen van de huisjes te delen met media en influencers in binnen- en buitenland.

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring in Amsterdam, kan je je hart ophalen met de komst van SWEETS hotel. Niet alleen de locaties van de 28 brugwachtershuisjes zijn bijzonder, ook de interieurs zijn super tof. Om te helpen bij de keuzestress, delen we onze 5 favoriete huisjes met je.

  1. Kattenslootbrug

Het huisje aan de Kattenslootbrug/Kostverlorenvaart heeft misschien wel de beste locatie van alle brugwachtershuisjes. Vlakbij de Jordaan is dit huisje in Amsterdamse School-stijl de perfecte uitvalsbasis om Amsterdam te verkennen. De Haarlemmerstraat, Noordermarkt en het centrum zijn op loopafstand. Maar bovenal is het een prachtig, klassiek huisje. 

Architect 1952: Pieter Lodewijk Kramer

Bekijk dit brugwachtershuisje

2. Westerdoksbrug

Een beter uitzicht dan vanuit dit hooggelegen brugwachtershuisje aan de Westerdoksbrug/het Westerkanaal ga je waarschijnlijk niet krijgen. Vanaf deze suite heb je een prachtig uitzicht over het IJ. Je slaapt vlakbij het centraal station, maar bent ook zo in de stad. De ADAM-toren of het Eye bezoeken? Via het gratis pontje achter het station ben je er zo.

Architect 1960: Dirk Sterenberg

Bekijk dit brugwachtershuisje

3. Wiegbrug

Het brugwachtershuisje aan de Wiegbrug/Kostverlorenvaart is een van de modernste huisjes van SWEETS hotel. Het huisje is gebouwd in 1990 en ontwerpen door architect Mathieu Ponsen. Het ontwerp is puur functioneel en zeker voor die tijd geen schoonheidsobject. Maar eerlijk gezegd kunnen we de schoonheid er inmiddels wel van inzien. Bovendien is de locatie, vlakbij de Foodhallen, super. Op deze plek in West ben je echt onderdeel van Amsterdam.

Architect 1990: Mathieu Ponsen

Bekijk dit burgwachtershuisje

4. Beltbrug

We blijven in West. Voor bezoekers die in één klap meerdere Hollandse iconen willen afvinken, is dit brugwachtershuisje aan de Beltbrug/Kostverlorenvaart een slimme keus. Hier ben je niet alleen vlakbij de Jordaan en de grachtengordel, je hebt vanuit je (tijdelijke) slaapkamer ook nog eens uitzicht op een heuse windmolen. Over een paar jaar verrijst hier om de hoek bovendien het nieuwe Marktkwartier.

Architect 1933: Pieter Lodewijk Kramer4

Bekijk dit brugwachtershuisje

5. Nieuwe Amstelbrug

Amsterdam en de Amstel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie maximaal wil genieten van deze rivier, is in dit brugwachtershuisje aan de Nieuwe Amstelbrug/Amstel aan het juiste adres. Je hebt vanuit dit huisje een prachtig uitzicht en bent bovendien op steenworp afstand van De Pijp en de Albert Cuypmarkt. Liever naar het centrum? Op een zonnige dag staat je een heerlijke wandeling langs het water te wachten.

Architect 1912: Johan Melchior van der Mey

Bekijk dit brugwachtershuisje

Over SWEETS hotel

SWEETS hotel is een initiatief en co-creatie van de Amsterdamse architecten Space&Matter, projectontwikkelaar Grayfield en Suzanne Oxenaar en Otto Nan, oprichters van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade. Achtentwintig unieke brugwachtershuisjes verspreid over de stad en door water met elkaar verbonden, vormen samen het hotel. SWEETS hotel is een innovatief concept voor iedereen die Amsterdam wil ervaren vanaf een brug. De brugwachtershuisjes zijn de perfecte uitvalsbasis om de verborgen schatten in een vaak onbekende buurt te ontdekken.Op dit moment zijn er 11 huisjes in gebruik en te boeken voor overnachtingen via www.sweetshotel.amsterdam. De komende tijd komen daar steeds weer nieuwe hotelsuites bij.