Eline: “Ik trek er graag op uit met mijn spiegelreflex”

door Aris Thijssen, 07 March 2017

Wie zijn toch die mensen van Het PR Bureau aan de Henri Polaklaan? Door de drukte van alledag gaan we soms te snel aan die vraag voorbij. Ook intern. In Hero’s of HPB leer je ons (en wij elkaar) beter kennen. Vandaag Eline Schuurmans, een van de stagiairs die begin februari bij ons is begonnen.

Voor we van start gaan even kort iets over de totstandkoming van deze rubriek. Want hoe zorgen we er nou voor dat we meer over iemand komen te weten dan de lievelingskleur en het favoriete eten?

We besloten om uit een paar hoog aangeschreven bronnen een lijst met topvragen samen te stellen. Inspiratie haalden we onder meer uit de ‘in 36 dagen verliefd’-vragen van de Amerikaanse psycholoog Arthur Aron, de tien vragen die Bernard Pivot zijn gasten stelt in Bouillon de Culture (beter bekend van HBO’s Inside the Actors Studio) the magic job interview question van Joel Trammell (CEO van Khorus) en, natuurlijk, het dilemma op dinsdag.

Tot zover de achtergrond. Let’s take it away.

HPB: Eline, wat doe je ’s ochtends als eerste?

Eline: “Mijn kat goedemorgen wensen.”

Zegt ze dan ook iets terug?

“Prrrr.”

Hebben we hier te maken met een poezenliefhebber?

“En of. Ik heb thuis één kat. Ze is heel gezellig, maar soms iets té. Het liefst gaat ze nog mee naar de WC. Of ze walst over mijn leesboek heen. Oh, en berichtjes typen op mijn telefoon doet ze ook.”

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

“Een weekendje England. Ik vind het heerlijk om daar vrienden op te zoeken en er op uit te trekken met mijn spiegelreflexcamera. Ik heb daar vrienden gemaakt tijdens een uitwisselproject. Afgelopen zomer ben ik ook op werkvakantie geweest naar Engeland. Ik ken er inmiddels aardig wat mensen.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Waar ben je geboren en hoe was het daar?

“In Gouda. Daar woon ik overigens nog steeds. Ik vind het voor nu wel prima. Ik studeer ook niet in Amsterdam, dus voel voorlopig nog geen drang om te verhuizen.”

Wat was je eerste bijbaan?

“Ik verkocht groenten en fruit op een zaterdagmarkt. Als ik op dinsdag in moest vallen wilde ik mensen nog weleens een goed weekend wensen. Ik weet ook nog dat een oude dame mij vroeg om postelein. Dat schijnt een groente te zijn. Ik verstond porselein, dus ik keek haar even raar aan.”

Welke vraag zou je jezelf stellen in een interview?

“In welke fictieve wereld zou je wel wakker willen worden?”

In welke fictieve wereld zou je wel wakker willen worden?

“Narnia natuurlijk. En als dat niet kan, zou ik graag een tijdje mee willen vliegen op de Enterprise in het Star Trek universum. Toen ik klein was, keek mijn moeder altijd Star Trek (Voyager). Ik begreep er niets van, maar het beamen vond ik geweldig. Toen ik ouder werd hebben we samen de meeste films en een deel van de series teruggekeken. Nu kijk ik het ook gerust alleen, want de nerd in mij vindt Star Trek best wel gaaf.”

Je huis en alle bezittingen staan in brand. Nadat je alle geliefden en huisdieren hebt gered, heb je nog tijd om één ding te redden. Wat is het?

“Mijn foto's, zowel geprint als digitaal op een externe harde schijf. Die zijn onvervangbaar. Zeker de foto's van de familievakantie naar Schotland in 2005 zijn me dierbaar. Er zitten mooie foto's van mijn moeder en mij tussen, en die zijn zeldzaam. Mijn moeder is in 2014 overleden. Ik zou alle foto’s redden waar zij op staat.”