Het PR Bureau introduceert food podcast ‘Crunch’

door Emilie Funken, 27 November 2018

Het PR Bureau en MarketingTribune lanceren de podcast-serie ‘Crunch’. Hierin interviewt culinair journalist Marcus Polman in elke aflevering hoofdrolspelers en smaakmakers uit de wereld van food, drinks en hospitality over het onderwerp food marketing en media.

Podcast ‘Crunch’

What’s cooking in the world of food marketing, luidt de ondertitel van de podcast. De podcast is onder meer te beluisteren op het Food & Retail platform van mediapartner MarketingTribune en via de social kanalen van Het PR Bureau. In de eerste aflevering is Bart van Olphen te gast, founder van Fish Tales. Hij vertelt hoe hij bouwt aan zijn succesvolle merk voor duurzame vis en de belangrijke rol die contentmarketing heeft bij de ontwikkeling van zijn internationale merk. Gasten in de komende afleveringen zijn onder meer: Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër), Remco van Kamp (General Manager van W Hotel Amsterdam) en Hiske Versprille (restaurantrecensent van de Volkskrant).

Food influencers

“De aandacht voor eten en drinken vanuit media en consumenten is explosief gegroeid de laatste jaren,” zegt Marcus Polman over de serie. “Merken worden uitgedaagd zich bloot te geven over thema’s zoals duurzaamheid, herkomst van producten en gezondheid. In deze serie laten we zowel marketing- en pr professionals uit de wereld van food, drinks en hospitality als ook inspirerende culinair journalisten, foodbloggers en influencers aan het woord om hun visie te geven. Het leuke van een podcast vind ik dat je met je gasten echt de tijd kunt nemen om de diepte in te gaan.”

Samenwerking

De serie wordt is een co-productie van Het PR Bureau en Marketing Tribune. Sinds juli heeft het bureau een creatief-strategische samenwerking met culinair journalist Marcus Polman. De samenwerking past in de aanpak van Het PR Bureau om PR-adviseurs, creatieven en strategen samen te laten werken met experts in het veld. Toon van Loock, managing director van Het PR Bureau en eindverantwoordelijk voor food-accounts: “Op die manier inspireren en ‘voeden’ we elkaar en bieden we onze foodgerelateerde klanten toegang tot specialistische branche know-how en een ijzersterk foodnetwerk.”

Diensten

De podcast-serie is onderdeel van een breder pakket diensten dat het bureau momenteel ontwikkelt voor foodklanten. De services bestaan uit onder meer: tailor made trendreports, organisatie van food-trendtours, sparring sessies over merkstrategie, reviews van foodproducten en toegang tot het unieke foodnetwerk waar Het PR Bureau door de samenwerking met Polman toegang toe heeft. Voor jonge bedrijven is een speciaal dienstenpakket in ontwikkeling onder de naam ‘Stars of Tomorrow’. Deze service is specifiek toegespitst op de behoefte bij start-ups en scale-ups aan professionele ondersteuning bij hun PR en marketing.

Sterk in food & hospitality

Het PR Bureau is gespecialiseerd in marketing- en corporate PR, brand- en reputatiemanagement en influencer marketing. In het food-segment werkt Het bureau werkt al voor onder meer Hotel W Amsterdam, Pestana Hotel Groep, HelloFresh, Bar Le Duc, Sligro, Iens (Tripadvisor), Kraft Heinz, Pepsico Future Brands, Sweets Hotel, VEN Amsterdam en Rotterdam en ZON (een coöperatie van groenten- en fruittelers).

Over Marcus Polman

Marcus Polman is founding editor van online foodmagazine FavorFlav en de Food Top-100, de jaarlijkse verkiezing van de meest spraakmakende persoonlijkheden op het gebied van eten & drinken in Nederland. Hij is initiatiefnemer van de CuliPerslunch, een jaarlijks media-event voor foodjournalisten, -bloggers en -influencers en A-merken op het gebied van eten en drinken. Op televisie was hij twee seizoenen te zien als vast jurylid van het programma MasterChef Holland. Marcus is mede-eigenaar van horecaconcepten zoals The Rough Kitchen (Foodhallen, Amsterdam) en Vet Lekker Streetfood.

Beluister de podcast

De Crunch Podcast is te beluisteren via Soundcloud, iTunes en Stitcher.