Jeffrey over zijn stage bij Het PR Bureau

door Jeffrey Struijk, 18 August 2016

Als online producer stapte Jeffrey Struijk een half jaar geleden bij ons binnen. Zijn doel: ruiken aan het PR-vak. In dit blog vertelt hij over zijn ervaringen. “Ik kreeg vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig te werken.”

“Begin dit jaar sprak ik Nynke (Blyde). Ik vertelde haar dat ik op zoek was naar een nieuwe baan en dat werken als consultant bij een eigentijds PR-bureau me erg aanspreekt. Ze vertelde over het werk voor veel (verschillende) merken, de omgang met strakke deadlines en continu bovenop het nieuws zitten. Het klonk mij als muziek in de oren. Mijn verwachting werden bevestigd en mijn enthousiasme over PR werd nog groter.

Bij Blyde was er op dat moment geen plek voor me, maar gelukkig konden ze bij Het PR Bureau wel wat helpende handen gebruiken. Gaaf! Ik kon aan de slag als trainee en daarmee ervaring opdoen binnen de PR-wereld. Sterker nog: binnen een week was ik begonnen en al snel deed ik ervaring op met het samenstellen van medialijsten, het monitoren van media, het versturen van mailings, het opzetten van samenwerkingen met influencers, het maken van mediacoverages, en – ofcourse – het schrijven en vertalen van persberichten.

Na die flitsende start kon ik ook direct de handen uit de mouwen steken tijdens de lancering van het boek MensenHandel. Zowel voor als tijdens het event mocht ik een bijdrage leveren en dat was voor mij een leuke binnenkomer.

Wat mij direct opviel: ik kreeg vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig te werken. Dat betekent overigens niet dat niemand me wilde helpen. In tegendeel, de adviseurs waren altijd bereid om extra uitleg te geven waar nodig. Daarnaast leerde ik van het brede klantenpakket van Het PR Bureau. Het houdt je hoe dan ook scherp. Als een soort Barbapapa word je gedwongen om je continu aan te passen aan het merk waarvoor je op dat moment werkt. Geen merk is hetzelfde.

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en zit mijn tijd erop. De tijd is gevlogen. Met een hoop nieuwe kennis en vaardigheden rijker loopt mijn avontuur bij Het PR Bureau nu op zijn einde. Ik kijk terug op een leuke tijd waar ik gezellige collega’s heb leren kennen, mijzelf heb kunnen ontwikkelen en bevestigd heb gekregen dat een uitdagende baan als dat van een consultant zeker iets voor mij is. Tijd dus om mijn vleugels uit te slaan en op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Hoe dan ook: met Het PR Bureau blijf ik connected.”