Maak kennis met Charlotte

door Het PR Bureau, 12 February 2018

Charlotte (25) is onze nieuwe pr-adviseur voor zakelijke klanten. Welkom bij HPB, Charlotte! Omdat jullie natuurlijk reuze benieuwd zijn, vroegen we haar direct maar even de kleren van het lijf. Wie is Charlotte, dat is de grote vraag.

HPB: Charlotte, hoe gaat het?
Charlotte: “Best prima! Ik voel me op mijn gemak. Qua werk moet ik natuurlijk nog even inkomen, maar dat komt vanzelf. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen. Ik kijk ernaar uit om straks zelfstandig accounts te draaien samen met mijn nieuwe collega’s.”

Hoe zag je leven eruit voor het HPB-tijdperk?
“Oké, om het samen te vatten: ik ben geboren en getogen in Groningen en heb daar tot mijn achttiende gewoond. Na mijn middelbare school heb ik een tussenjaar genomen. Ik leerde Spaans in Sevilla en ging op reis naar Australië en Zuidoost Azië. Daarna verhuisde ik naar Amsterdam om Bedrijfskunde te studeren. Tussen mijn bachelor en mijn master heb ik een half jaar in Lissabon gewoond en na mijn master Business Administration, met de specialisatie marketing, heb ik nog een half jaar in Milaan gestudeerd aan de Bocconi Universiteit. En nu ben ik hier.”

Ik vind het super gezellig hier, maar soms wil ik ook wel even uit mijn bubbel.

Wow, je hebt al super veel van de wereld gezien.
“Klopt. Ik vind het heel leuk om in het buitenland te zijn en in aanraking te komen met andere culturen. Er is meer dan het leventje hier in Amsterdam. Ik vind het super gezellig hier, maar soms wil ik ook wel even uit mijn bubbel. Door even een poosje op een andere plek te wonen, leer je direct zoveel nieuwe mensen komen. Dat vind ik echt heerlijk. Om daarna natuurlijk weer lekker terug te keren naar Amsterdam.”

Hoe ben je opgevoed?
“Best wel vrij. Al was ik, net als mijn oudere en jongere zus, best een makkelijk kind. We hebben het onze ouders nooit echt lastig gemaakt. Afspraak was bij ons afspraak en we moesten netjes eten, dat soort dingen. Verder kom ik uit een sociaal en sportief gezin. Ik heb op jonge leeftijd een paar jaar ook op landelijk niveau gezwommen, wat best wel intensief was. Ik trainde drie tot vier keer in de week voor schooltijd. Ik zat in de lichting met Ranomi Kromowidjojo – ze was toen al de beste. Ik heb nog een keer in het Dagblad van het Noorden gestaan met een stukje over een wedstrijd. Dat had mijn moeder zelf ingestuurd. Toen ik wat ouder werd, ben ik met zwemmen gestopt. Ik miste het teamgevoel. Zwemmen is best een individualistische sport.”

(De tekst gaat verder onder de foto.)

In welke Groningse kroeg kwam je het vaakst?
“Dat verschilde elke keer, maar ik ging al vrij snel naar de poelestraat. Café ‘t Pleidooi was wel een van onze favorieten. Na een avond stappen kwam ik vaak later thuis dan mijn ouders dachten, meestal vroeg in de ochtend. Dat is in Groningen overigens niet zo moeilijk. De kroegen sluiten daar nooit en je kan er voor eeuwig door feesten. Ik zorgde ervoor dat ik thuis was voordat mijn ouders wakker werden, maar omdat er regelmatig vriendinnetjes bij mij sliepen die luidruchtig waren, werden mijn ouders vaak alsnog wakker. Ze maakten er nooit een probleem van.”

Waar kan jij je helemaal in verliezen als je niet aan het werk bent?
“Als het lekker weer is, zit ik altijd op het terras met vrienden, haha. Of sporten. Tot een jaar geleden hockeyde ik bij VVV in Amstelveen, maar daar ben ik sinds afgelopen jaar mee gestopt. Nu loop ik hard en ga ik vaak naar de sportschool. Met mijn moeder en mijn zusjes heb ik afgelopen maand nog Vondelparkloop gelopen. Verder vind ik het heerlijk om een goed boek te lezen. Op vakantie lees ik soms een boek per dag.”

Hoe ben je bij Het PR Bureau terecht gekomen?
“Mijn moeder stuurde de vacature door.”

Dat had ze goed gezien.
“Zeker. Door de marketing richting in mijn master, zocht ik vooral naar marketing-banen, maar toen ik de omschrijving van deze vacature las, sprak me dat direct aan. Dat beeld werd bevestigd toen ik met Isabelle en Eugenie ging praten. PR past wel bij me, al leer ik het nu pas echt kennen. We zullen zien wat het wordt.”