Maak kennis met Myrthe

door Het PR Bureau, 15 December 2017

Een nieuw gezicht op de Henri Polaklaan: sinds vorige week is Myrthe Olde Kalter (26) onderdeel van ons team. Net op tijd voor het kerstdiner morgen. Om je een voorsprong te geven bij de eerste ontmoeting, hebben we de belangrijkste vragen alvast aan haar gesteld. Doen we gewoon. Maak kennis met Myrthe.

HPB: Myrthe, welkom bij HPB. Hoe ben je hier terecht gekomen?
Myrthe: “Tijdens de eindfase van mijn masterstudie Culture, Organization and Management, een soort Internationale Culturele Antropologie, was ik vaak in de OBA op het Oosterdokeiland aan het studeren. Als ik dan naar huis fietste – ik woon in Oost – nam ik steeds een andere weg. Op een dag kwam ik door de Henri Polaklaan en zag ik dit mooie kantoor. Toen heb ik jullie naam in mijn telefoon opgeslagen. Eenmaal afgestudeerd pakte ik mijn Wunderlist erbij. Ik zag ‘Het PR Bureau’ staan en keek vervolgens op jullie site. Op dat moment waren er nog geen vacatures. Later kwam de vacature alsnog voorbij.”

Wat kom je in de pr-wereld doen met een master Culture, Organization and Management op zak?
“Antropologie is één kant van me. Ik vind vrijwilligerswerk super leuk om te doen, ik ben bloeddonor en heb in het verleden drie maand een vrijwilligersproject in Paraguay gedaan. Ik hielp daar bij de promotie van een expositie over een inheemse bevolking. Vandaar ook die master. Eerder in mijn studietijd, studeerde ik Communicatie en Media. In die periode werkte ik ook bij Red Bull. Daar ben ik in aanraking gekomen met fantastische PR. Jullie kunnen je de sprong van Felix Baumgartner vast nog wel herinneren. En ik heb nog kort gewerkt op de marketingafdeling van 360 magazine en Heineken. Ik vind beide werelden leuk.”

Waarom heb je er voor gekozen om voor je werk de communicatiekant op te gaan?
“Ik heb het gevoel dat ik in dit werkveld nog veel kan leren. In communicatiewereld staan mensen centraal en dat vind ik gaaf; de doelgroep die je wilt bereiken, klanten waarmee je voortdurend in gesprek bent en natuurlijk de verschillende mediakanalen. Al die verschillende mensen maken dat geen dag hetzelfde is.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Waar word je blij van?
“Ik ben gek op muziek. Angus & Julia Stone en Coldplay waren mijn meest gedraaide artiesten dit jaar. Daarom vind ik het ook heel leuk dat ik voor Spotify ga werken bij Het PR Bureau. Daarnaast word ik blij van mensen die vol passie met iets bezig zijn. Wat dat is maakt me dan eigenlijk niet uit. Zo heb ik mijn scriptie geschreven over de imkers in Nederland. Mijn oom is imker. Toen hij me dat allemaal liet zien, was ik om. Beetje jammer dat veel mensen aan wie ik het vertelde niet eens wisten wat een imker is.”

Waar ben je achter gekomen door je scriptie?
“Dat er heel veel vooroordelen zijn over imkers. Het beeld dat imkers oude grijze mannen zijn, klopt niet meer. De gemiddelde leeftijd van een imker is gedaald richting 40 jaar en er zijn ook steeds meer vrouwelijke imkers. Het imkerschap wordt door veel mensen gezien als een soort meditatie. Imkers willen daarnaast leren van de natuur, zijn gefascineerd door de verschillende karaktertrekken van een bij of willen helpen de bijensterfte te verminderen. Ook een opvallende conclusie van mijn onderzoek: imkers zijn voor een deel zelf de oorzaak van de bijensterfte. Oude en vieze bijenkasten zijn vaak de boosdoener.”

Heb je al met Erik gepraat, onze financiële man?
“Jazeker. Leuk om met hem te praten. En hij onderschreef mijn onderzoeksresultaten. Naar eigen zeggen is er bij hem nog nooit een bij dood gegaan. Volgens mij neemt hij het imkerschap aardig serieus.”

Lees meer over de bijen van Erik

Wat is je eerste indruk van je nieuwe baan?
“Ik vind de vrijheid bij Het PR Bureau fijn. Dat is ook mede de reden dat ik hier wilde werken. Zelf werk ik gestructureerd en chaotisch tegelijk. Voor mij werkt het niet als tegen mij gezegd wordt wat ik van A tot Z moet doen. Ik heb het idee dat ik heel veel zelf in mag vullen, als het werk maar gedaan wordt. Gelukkig ben ik wel een pietje precies.”

Wat moeten we verder nog over je weten?
“Ik ben 26 jaar, opgeroeid in Losser (je weet wel, daar waar de Johma slaatjes vandaan komen) en ben via Utrecht in Amsterdam beland. Ik woon hier nu vijf jaar. Ik heb een eeneiig tweelingzusje, Isolde, en verder nog twee broers, een zus en twee stiefzussen. Verder doe ik aan hot yoga en sla ik graag een balletje op de tennisbaan. Vroeger was ik best goed, maar toen ik ging studeren kwam het op een laag pitje te staan. Afgelopen zomer heb ik het weer opgepakt met lessen. Beetje jammer dat ik na de tweede les al door mijn rug ging.”

En je lievelingskleur en –eten?
“Zwart – want: black is always a good idea – en pizza. Pizza eten bij La Lotta op de Weesperzijde is top. Mijn favoriet is de pizza met buratta, gegrilde aubergine, rucola en truffelmayo. Lekker joh.”