Nieuw bij HPB: Toon van Loock

We hebben ons team versterkt met Toon. Toon? Jazeker, Toon van Loock, de nieuwe cliënt service director voor onze lifestyle en consumer goods (LCG) klanten. Hij werkte elf jaar voor Winkelman Van Hessen en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. En omdat wij naarstig op zoek waren naar een nieuw zwaargewicht voor onze LCG-tak, voelt Toon x HPB als een match made in heaven.

Toon, welkom bij HPB. Een beetje cliché, maar wat is je eerste indruk?

“Dankjewel. Ik ben een blij man. Dit voelt als een hele mooie stap. Ik ben warm onthaald en word direct in de wereld van HPB gezogen. Qua accounts en vraagstukken komt het werk bovendien erg overeen met mijn werk bij Winkelman Van Hessen. Dat helpt om direct lekker van start te kunnen.”

Je werkte elf jaar bij WVH. Wat heb je er allemaal gedaan?

“Wat niet, zou ik bijna zeggen. Ik ben daar mijn pr-carrière gestart als junior. Ik heb op key accounts een senior rol gehad en uiteindelijk de afdeling brand pr geleid, waar ik een team van acht adviseurs aanstuurde. Ik heb veel klanten van binnen en van buiten gezien en mooie klanten binnen gehaald. Kortom: een topperiode.”

Je was bij WVH mister Unox nieuwjaarsduik. Vertel …

“Jarenlang heb ik me noodgedwongen ingehouden tijdens oud en nieuw. De wekker ging op 1 januari altijd om zes uur. De Unox nieuwjaarsduik is door pr gegroeid en groot geworden. Acht jaar geleden begonnen met drie duiklocaties en tienduizend duikers, uitgegroeid tot honderdveertig locaties en meer dan vijftigduizend duikers. Bij dat project ben ik altijd in de lead geweest. Ik had het niet willen missen. Maar ik ben ook wel blij dat ik dit jaar eens goed kan feesten met oud en nieuw.”

Waar kijk je nog meer naar uit?

“Het PR Bureau staat bekend als een creatief bureau en dat is ook direct de belangrijkste reden voor deze stap. Ik heb zin om met nieuwe mensen en nieuwe klanten te werken. Ook de geïntegreerde aanpak spreekt me erg aan. Verder denken dan een persberichtje, perseventje en onderzoekje, verder dan de geijkte middelen. De lijnen tussen de verschillende bureaus vervagen. Het PR Bureau gaat daar goed mee om. Ik heb zin om meer met beeld te werken, kortom: rijke, deelbare content creëren.”

Waar ben je goed in?

“Ik denk dat ik vrij goed op het eilandje van de klant kan springen. En ik blijf dus niet op mijn eigen eilandje zitten. Veel adviseurs zijn vakidioten, maar uiteindelijk moet de klant jouw plan zien zitten. Daarvoor moet je de insights kennen. Daar ben ik altijd vrij goed in geweest. Ik weet in welke fase een klant zich bevindt.”

Al in Artis geweest?

“Nog niet. Maar ik geniet wel van deze omgeving. Je wilt niet weten hoeveel mensen in mijn omgeving zeggen: ‘Werk jij in de Henri Polaklaan? Dat is de mooiste straat van Amsterdam!’ Ik denk dat ze gelijk hebben.”