Verkiezing Food Top 100: een culinair avondje met Jonnie en Thérèse

door Het PR Bureau, 20 November 2018

Als partner van de awardshow waren we gisteravond natúúrlijk van de partij tijdens het FavorFlav Food Top 100 diner in BAUT Amsterdam. In gezelschap van zo’n beetje heel culinair Nederland zagen we hoe Jonnie en Thérèse Boer van De Librije de nummer 1 positie in de wacht sleepten. Verder opvallend: de opkomst van kleinschalige maar sympathieke initiatieven, zoals Chocolatemakers en de Bouillon Brothers.

Waarom we ons als partner verbinden aan de jaarlijkse FavorFlav Food Top 100 verkiezing? Omdat tijdens het event de honderd culinaire smaakmakers van het afgelopen jaar in het zonnetje worden gezet. Voor ons dé kans om ons netwerk uit te breiden en te horen over de laatste trends op culinair gebied. En, niet onbelangrijk: het FavorFlav Food Top 100 diner is een initiatief van Marcus Polman, de culinaire expert waarmee we optrekken om verbinding te maken met chef koks en ondernemers in food, drinks en hospitality.

IENS, Pepsico, Protifarm en Hellofresh

En dus togen we met vier collega’s sterk naar BAUT om het jaarlijkse foodfestijn mee te vieren. Onze plus 1’s waren onder meer vertegenwoordigers van IENS, Pepsico, Protifarm en Hellofresh. Samen zagen we allereerst waarom maandagavond een hele logische avond is voor een event als deze. Maandag is dé vrije dag voor mensen werkzaam in de horecawereld. De aanwezige gasten, van André van Duin tot gerenommeerde chefs als Alain Caron en Schilo van Coevorden, hadden er zichtbaar zin. Youtube sensatie Shane Kluivert en Freek van Noortwijk waren afwezig, maar spraken de gasten toe via een videoboodschap.

Terwijl topchefs Luc Kusters, Schilo van Coevorden, Alain Caron, Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk, Michiel van der Eerde en Hidde de Brabander een zesgangendiner verzorgden voor de meer dan 150 gasten, werd de lijst bekend gemaakt. De lijst die is samengesteld door de redactie van online-foodmagazine FavorFlav.com. Lezers, food-experts en chefs konden kandidaten aandragen.

Bloeiende eetcultuur

Naast winnaars Jonnie en Thérèse Boer van De Librije, het Zwolse restaurant dat dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag viert, werden André van Duin (2) en Tony’s Chocolonely (3) het podium opgeroepen. ‘Met de Food Top 100 brengen wij een ode aan al die professionals die het afgelopen jaar – ieder op hun eigen manier – een impactvolle bijdrage hebben geleverd aan de bloeiende eetcultuur in Nederland’, sprak Marcus tot de zaal.

De FavorFlav Top 100 bestaat uit een bonte mix van bekende chefs, aanstormende talenten, product bedenkers, horecatijgers, foodproducenten, Instagram-helden, culinair journalisten en televisiemakers. 

De hele lijst vind je hier. 

Over FavorFlav

FavorFlav.com is dé site waar lekkerbekken hun dagelijkse culinaire fix krijgen. In korte tijd is FavorFlav uitgegroeid tot vooraanstaand foodplatform met meer dan een kwartmiljoen unieke bezoekers per maand en groot bereik op Facebook.