We hebben een nieuwe managing director

door Het PR Bureau, 11 January 2017

Toon van Loock (36) is aangesteld als onze nieuwe managing director. Toon? Maar die werkte toch al bij Het PR Bureau? Klopt! Hij is sinds vorig jaar senior adviseur bij ons en krijgt nu de dagelijkse leiding over ons bureau. Aanleiding voor deze verandering is dat Marnix, oprichter en partner vanaf het eerste uur, en Frits, partner sinds 2008, afscheid nemen. Zij zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Jacqueline en Camiel blijven als eigenaren volledig betrokken bij ons bureau. Jacqueline bewaakt als algemeen directeur de bureaustrategie en is verantwoordelijk voor innovatie binnen het bureau.

Toon: “Ik kijk er naar uit om het voortouw te nemen in de fase die voor ons ligt. Het PR Bureau barst van het talent. De snelheid van handelen en de toekomstgerichtheid van alle collega’s vind ik inspirerend en bijzonder. En het mooie is dat ik er niet alleen voor sta. Ik neem de bureauleiding samen met Sandy (manager operations), Jacqueline en Camiel. En er staat natuurlijk een hecht team van PR-adviseurs, creatieven, contentmakers en dataspecialisten achter ons.”

Marnix en Frits
Medeoprichter Marnix deed twee jaar geleden al een stap terug uit de dagelijkse operatie. Hij blijft actief als ambassadeur van Het PR Bureau. Marnix: “Ik heb afgelopen jaren hard gewerkt aan het zoveel mogelijk overbodig maken van mezelf. Een spannend proces en het is een grote stap om na twaalf jaar ‘je kindje’ los te laten. Maar de tijd is rijp voor nieuwe avonturen en ik vind het als medeoprichter heel mooi om een organisatie achter te kunnen laten die prima verder kan zonder mij. Er staat na twaalf jaar een prachtig bureau met geweldige mensen, schitterende klanten en een ijzersterke reputatie.”

Met de nieuwe bezetting zijn we klaar voor de verdere groei van Het PR Bureau.

Frits was sinds 2008 partner en afgelopen twee jaar algemeen directeur. Hij is toe aan een vervolgstap in zijn carrière die ook weer op het snijvlak van PR en organisatie zal liggen. Mogelijk als interimmer, waarbij hij zijn jarenlange ervaring aan bureau- en klantzijde kan inzetten. “Eind 2014 heb ik de dagelijkse leiding van Marnix overgenomen. Gedachte was toen al dat ik deze rol voor een paar jaar zou doen. Ik geef het stokje op mijn beurt door aan Toon en Sandy.”

Marnix en Frits blijven beiden partner en investeerder in HPB Companies, waar Blyde Benelux, PR STUNT en Maak onder vallen.

Groei
Algemeen directeur Jacqueline tot slot: “Met de nieuwe bezetting zijn we klaar voor de verdere groei van Het PR Bureau. Ons PR-vak is volop in beweging en relevanter dan ooit. We focussen op het groot maken van bijzondere verhalen die de juiste mensen moeten raken op het juiste moment, via het juiste kanaal. Verhalen die mensen uit zichzelf willen delen en die wij - waar nodig - aanjagen via betaalde media. We zijn ervan overtuigd dat ons bureau in deze voortdurende veranderende omgeving verder aan belang zal winnen. De toekomst van PR is wat dat betreft springlevend.”

Goed nieuws voor onze volgers, vrienden, klanten, partners en relaties: eigenlijk verandert er voor jullie niets.